РЕКЛАМА НА ТРАНСПОРТІ

 

Слід звернути увагу рекламодавців та розповсюджувачів реклами на статтю 18 Закону України «Про рекламу» щодо вимог законодавства при розповсюдженні реклами на транспорті:

  1. Розміщення реклами на транспорті погоджується лише з власниками об’єктів транспорту або уповноваженими ними органами (особами). При погодженні розміщення реклами на транспорті втручання у форму та зміст реклами забороняється.
  2. Розміщення реклами на транспорті повинно відповідати вимогам безпеки та правил дорожнього руху.
  3. За умови розміщення реклами на транспорті з дотриманням вимог безпеки і правил дорожнього руху забороняється вимагати від власників транспортних засобів отримання дозволів, погоджень, інших документів щодо розміщення реклами.
  4. Забороняється розміщення на транспортних засобах:

реклами, яка повторює чи імітує кольорографічні схеми спеціальних та оперативних транспортних засобів;

реклами із нанесенням світлоповертаючих матеріалів;

реклами, яка супроводжується звуковими чи світловими сигналами.

Забороняється розміщувати рекламу на скляних (прозорих) поверхнях транспортних засобів, за винятком випадків, коли для цього використовуються матеріали, які забезпечують безперешкодний огляд з салону транспортного засобу.

  1. Забороняється розповсюдження реклами через радіотрансляційні або інші звукові мережі сповіщання пасажирів у транспортних засобах громадського користування, на станціях метрополітену, вокзалах, в портах та аеропортах, за винятком розповсюдження соціальної реклами.

У разі виявлення фактів порушення вимог законодавства про рекламу на транспорті суб’єктами господарювання, споживачі мають право звертатися для отримання консультацій до управління захисту прав споживачів та контрою за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області (м. Рівне, вул. Поповича, 65А, тел.: (036-2) 62-85-72), або звернутися із скаргою до Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області: м. Рівне, вул. Малорівненська, буд. 91, або на електронну пошту: E-mail: vetmed@ rivneprod.gov.ua; а також звернутися на «Гарячу телефонну лінію»: (0362)62-32-83, зателефонувавши на яку, у Вас приймуть звернення.