Вимоги до некомерційного переміщення тварин на територію країн Європейського Союзу

 

За інформацією, отриманою Держпродспоживслужбою від компетентного органу Румунії, з 1 травня 2023 року ввезення домашніх тварин на територію країни може здійснюватися тільки при наявності у тварини результату дослідження на рівень титру антитіл до вірусу сказу.

Рекомендуємо враховувати згадані вимоги при плануванні поїздок.

Нагадуємо, що для в’їзду на територію ЄС з твариною-компаньйоном потрібен міжнародний ветеринарний сертифікат. Зазначений документ видає державний ветеринарний інспектор міжрегіонального головного управління Держпродспоживслужби на державному кордоні відповідно до вимог країни призначення на підставі належно оформлених ветеринарних документів встановленої форми (ветеринарне свідоцтво форми №1), та безпосереднього огляду.

Також зазначаємо, що з вимогами та іншою актуальною інформацією щодо некомерційного переміщення тварин можна ознайомитися на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Вимоги до некомерційного переміщення тварин».

Поточні вимоги до некомерційного переміщення тварин на територію країн ЄС, що межують з Україною станом на 01.05.2023 відображені на інфографіці.