Моніторинг та цінові спостереження

 

Спеціалістами відділу контролю за регульованими цінами управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, з метою стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та запобігання неконтрольованим інфляційним процесам, посилено контроль шляхом проведення цінових спостережень за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на товари, перелік яких затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 №341.

Моніторинг та цінові спостереження було здійснено на ринку «Північний» – перший з ринків, які потрапили під ціновий контроль. Досліджено ціни на продукти харчування, які реалізуються на ринку. Особливу увагу звертали на соціально значущі товари. В більшості випадків цінових спостережень, рівень торгівельної надбавки на державно регульовані товар в межах допустимих норм.

Під час моніторингу проведена роз’яснювальна робота, у вигляді консультації з суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю продуктами харчування, з врученням інформаційної пам’ятки стосовно дотримання вимог чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін на продукти харчування в т.ч. соціально значущі товари.

Робота щодо дослідження цін на ринках та супермаркетах м. Рівного та області буде продовжена. Суб’єкти господарювання, у яких виникають питання стосовно державного регулювання цін на продукти харчування можуть звертатись за телефоном 62-85-72.