Будьте уважні під час придбання новорічних іграшок та прикрас!

 

На сьогоднішній день в торгівельній мережі  та на ринках відмічається надзвичайне розмаїття дитячих іграшок та новорічних прикрас.

Обравши ялинку, потрібно подбати й про прикраси для неї. А якщо в домі є маленькі діти або тварини, експерти радять  іграшки, які не б’ються — пластик, тканина тощо. Купуючи ялинкові прикраси, слід пам’ятати, що вони не є дитячими іграшками, тож ними не можна гратися малечі!

Перед тим як купити новорічну іграшку, варто провести міні-тестування. Передовсім, вона не повинна мати жодних запахів — взагалі! Адже що сильніший запах, то більше виділяється летючих токсичних хімічних речовин. Не бажано купувати прикраси, які линяють, на яких почала відлущуватись фарба, звернути увагу на їхні механічні та фізичні властивості: наскільки міцно тримається елемент кріплення, чи немає гострих кутів.

Також з усією  відповідально потрібно підійти до вибору електричних гірлянд. Варто запитати у продавця наявність декларації про відповідність на товар, перевірити, чи є на коробці інструкція державною мовою. Власноруч включити в мережу виріб, перевірити різні режими. Треба обов’язково перевірити цілісність дроту і з’єднання лампочок з дротом, оглянути лампочки, щоб на них не було тріщин і подряпин. Обов’язково перевірити гірлянди на справність на місті, а не вдома!

Краще не купувати прикраси на стихійних ринках – продукція невідомого виробника може бути небезпечною!

При здійсненні покупки у продавця на ринку або в магазині, навіть при відсутності касового апарату – необхідно вимагати розрахунковий документ, у якому зазначаються: найменування суб’єкта господарювання, його адреса, ряд та номер торгівельного місця на ринку, найменування товару, ціна товару, дата продажу, прізвище і ініціали продавця та його підпис.

Відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів» під час продажу товару продавець зобов’язаний видати споживачеві розрахунковий документ встановленої форми, що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу.

Якщо продавець відмовляється видати чек, то краще утриматися від покупки та придбати той же товар у іншого продавця.

При замовленні в Інтернет – магазинах звертати увагу на відгуки про магазин, умови оплати вартості товару  і наявність точної адреси місця розташування Інтернет – магазину.

Аби зимові свята пройшли радісно і принесли лише позитивні емоції, слід обирати тільки якісні та надійні новорічні прикраси і заздалегідь дбати про безпеку свою та рідних.

Керуйтеся цими рекомендаціями і вдалих вам покупок!

За консультаціями з питань захисту прав споживачів можна звертатися до управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області

за адресою: м. Рівне, вул. Поповича, 65А (район Боярки)

в такі дні:

понеділок-четвер  з 8:00 до 17:00 годин;

п’ятниця  – з 8:00 до 15:00 годин,

обідня перерва з 12:00 до 12:45 години,

тел. (0362) 62-85-72, 63-35-55,

E-mail: vetmed@rivneprod.gov.ua