Про роботу Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області з питань протидії коронавірусній епідемії за минулий тиждень (із 28.06.2021 по 04.07.2021)

 

За минулий тиждень в складі різних комісій з представниками органів влади, місцевого самоврядування, територіальних громад, моніторингових груп із представниками Національної поліції перевірено 601 суб’єкт (об’єкт) господарювання, всього виявлено 176 порушень. Вцілому по всіх об’єктах складено 8 протоколів на штраф, надано 176 пропозицій (приписів), направлено 105 інформацій в органи місцевої влади та самоврядування та 17 повідомлень до Національної поліції.

Зокрема,

  • обстежено 288 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (виявлено 93 порушення карантину, складено 5 протоколів),
  • 175 місць торгівлі непродовольчими товарами (45 порушень, складено 1 протокол);
  • 87 закладів громадського харчування (27 порушень, складено 2 протоколи);
  • 32 об’єкти масового перебування людей (ринків, аптек, ТРЦ) – 5 порушень, протоколи не складались;
  • 15 закладів побутового обслуговування (салони краси, перукарні) – 5 порушень, протоколи не складались.
  • 4 навчальних приміщення закладів освіти (1 порушення, протоколи не складались).

Спеціалістами служби проведено дезінфекцію 11 од. транспортних засобів та 8 закладів громадського призначення.

Всього проведено 423 санітарно-освітніх заходів. Серед них 10 статей та повідомлення у ЗМІ, надано 139 консультацій керівникам об’єктів та представниками бізнесу щодо роботи закладів в умовах карантину, проведено 254 бесіди з фізичними та юридичними особами щодо профілактики коронавірусної інфекції, роздано 20 санбюлетнів та інших інформаційних матеріалів.

З представниками Національної поліції проведено 79 рейдових перевірок в складі 22 мобільних бригад (складено 2 протоколи працівниками поліції в присутності працівників Держпродспоживслужби).

Рівненська область перебуває в «зеленому» рівні епідемічної небезпеки.