Вітаємо рівнян з Днем Конституції України!

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області вітає рівнян з Днем Конституції, яка стала основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

Конституція України наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров’я, честі й гідності, недоторканності та безпеки. Нехай ці демократичні засади стануть реаліями сьогодення для кожного українця.

Основний Закон – один для всіх.  Шануймо його, пам’ятаючи, що Україна починається з кожного з нас. І тільки нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку людини, де пануватимуть гуманізм, демократія, верховенство права і справедливість.

Бажаємо впевненості, успіхів, сили та гідності українцям на шляху до розбудови правової держави.

У Рівненській області триває Всеукраїнський флешмоб до 25-ї річниці з Дня ухвалення Конституції. Учасники записують відео, де вони читають обрану статтю із Конституції, яка особливо їм відгукується, публікують пост в соціальних мережах під хештегом #МояКонституція25 та передають естафету наступному користувачеві.
Ідея флешмобу скерована на краще ознайомлення українців з Конституцією України, адже соціальні опитування свідчать, що, на жаль, лише 10 % українців читали Основний Закон Держави. Пропонуємо долучитись до цього флешмобу.

 

Пропонуємо ознайомитись з історією Української Конституції: