Відбулась чергова зустріч з місцевими територіальними громадами

 

На виконання Програми інформаційно-освітньої обізнаності та співпраці Головного управління Держпродспоживслужби та територіальних громад Рівненської області на 2021 рік, погодженої Рівненською обласною державною адміністрацією,

25.06.2021 відбулася онлайн-зустріч керівників та спеціалістів ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області з територіальними громадами в питаннях захисту споживачів, дотримання вимог у встановленні тарифів на комунальні послуги та контролю за рекламою.

10

Зустріч розпочала заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області – Оксана Немкович, ознайомивши присутніх із характеристикою повноважень органів місцевого самоврядування у сфері захисту прав споживачів та накладання адмінстягнень органами місцевого самоврядування на суб’єктів господарювання.

Також було нагадано основні положення Закону України «Про звернення громадян» стосовно обов’язкових реквізитів звернення та термінів його розгляду.

Рекомендовано при отримання звернень, які стосуються захисту прав споживачів та потребують проведення перевірки, надсилати за належністю до Головного управління.

11

З наступною доповіддю виступив начальник відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів – Володимир Рачинський . Він розповів як територіальним громадам застосувати свої повноваження у сферах контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства.

12

Про стандарти(норми), ціни на житлово-комунальні та інші регульовані послуги розповіла завідувач сектору контролю за регульованими цінами – Ілона Шелестун, порадила залучати працівників Держпродспоживслужби до проведення конкурсів надавачів послуг з вивезення побутових відходів.

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області дякує усім присутнім на зустрічі та заохочує місцеві громади бути активними і долучатися до програми співпраці з Держпродспоживслужбою.