Тематична зустріч «Захист прав споживачів на ринку товарів та послуг»

 

23 лютого 2021 року у «Світлиці» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки була проведена тематична зустріч на тему: «Захист прав споживачів на ринку товарів і послуг» на яку були запрошені спеціалісти управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та студенти економічного відділення відокремленого структурного підрозділу Рівненського фахового коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Зустріч проведена у формі інтерактивного діалогу. Слухацьку аудиторію було проінформовано про практичні аспекти застосування законодавства України у підприємницькій діяльності, зокрема Законів України «Про захист прав споживачів», «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», «Про рекламу», та ін. Актуальною для учасників зустрічі була інформація про рекламу лікарських засобів під час пандемії коронавірусу COVID-19.

Студенти, які навчаються за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» отримали консультації з конкретних питань, які стосуються організації підприємницької діяльності, вирішення спірних ситуацій на ринку товарів і послуг.

Захід було спрямовано на розвиток правових знань та свідоме застосування правових норм у повсякденному житті людини, поглиблення правової культури молодого покоління.