Як замінити посвідчення тракториста-машиніста

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що порядок видачі посвідчень тракториста-машиніста затверджено постановою Кабінету міністрів України від 02.04.1994 №217 «Про затвердження Положення про порядок видачі посвідчень тракториста-машиніста».

 Перелік матеріалів для заміни посвідчення тракториста-машиніста 

  1. 2 фото 3х4 (без куточка) по віку, на день заміни;
  2. Оригінал медичної довідки та її копія;
  3. Оригінал свідоцтва навчального закладу (за наявності) та його копія;
  4. Копія паспорта та ідентифікаційного коду;
  5. Копія довідки про реєстрацію місця проживання особи (для ІТ- паспортів);
  6. Старе посвідчення тракториста-машиніста;

Примітка: У разі заміни посвідчення, яким надано дозвіл на право керування машиною, що належить до категорії F, у новому посвідченні відкриваються категорії на підставі пред’явленого диплома кваліфікованого  робітника або свідоцтва про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації. 

У разі втрати посвідчення на підставі заяви та пояснення власника, а також підтвердження факту опублікування в друкованих засобах масової інформації оголошення про втрату посвідчення видається нове з поміткою «Дублікат» після складення заявником теоретичного і практичного іспитів.             Оформлення дубліката посвідчення замість втраченого внаслідок крадіжки або стихійного лиха, якщо це підтверджено відповідними документами, проводиться без складання іспитів. 

Перелік  матеріалів на атестацію при втраті посвідчення тракториста-машиніста

  1. 2 фото 3х4 (без куточка) по віку, на дату здачі документів;
  2. Оригінал медичної довідки та її копія;
  3. Оригінал свідоцтва навчального закладу (при наявності) та його копія;
  4. Копія паспорта та ідентифікаційного коду;
  5. Копія довідки про реєстрацію місця проживання особи (для ІТ- паспортів);
  6. Оголошення в газеті про втрату та недійсність посвідчення;
  7. Довідка з поліції (чи притягувався громадянин до адміністративної відповідальності за порушення Правил Дорожнього руху та чи не вилучалось працівниками патрульної поліції Рівненської області його посвідчення тракториста-машиніста).

 

Для заміни старих посвідчень трактористів-машиністів та здачі матеріалів на проведення атестації при їх втраті громадянам необхідно звертатися за місцем проживання за наступними адресами територій обслуговування працівниками відділу реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області:

 

  1. Гощанський, Здолбунівський, Корецький, Острозький, Рівненський райони та м. Рівне – вул. Коновальця, 5 м. Рівне (тел. 62-30-55, 62-30-52);
  2. Березнівський, Володимирецький, Зарічненський, Дубровицький, Костопільський, Рокитнівський, Сарненський райони та м. Вараш – вул. Шевченка, 156 м. Дубровиця (тел. 2-01-29);
  3. Березнівський, Володимирецький, Зарічненський, Дубровицький, Костопільський, Рокитнівський, Сарненський райони та м. Вараш – вул. Комунальна, 2-б м. Костопіль (тел. 2-20-39);
  4. Демидівський, Дубенський, Млинівський та Радивилівський райони – вул. Поліщука, 37 смт. Млинів (тел. 096-68-98-151).