Результати здійснення державного ринкового нагляду у 3 кварталі 2017

 

У 3 кварталі 2017 року спеціалістами управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області на виконання плану роботи проведено 14 виїзних перевірок щодо дотримання вимог законодавства про державний ринковий нагляд у розповсюджувачів. Проведеними плановими перевірками характеристик продукції встановлені порушення законодавства про державний ринковий нагляд у 10 суб’єктів господарювання.

Проведено 5 позапланових перевірок характеристик продукції у розповсюджувачів, а також 7 перевірок стану виконання рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів та встановлено, що всі суб’єкти господарювання виконали вимоги рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів повністю та результативно.

Під час проведення перевірок характеристик продукції перевірено товарів на суму 145,45 тис. грн., з них забраковано та тимчасово обмежено реалізацію товарів, які не відповідають встановленим вимогам технічних регламентів та інших нормативних документів, на суму 23, 109 тис. грн.

При проведенні перевірок були виявлені порушення законодавства про державний ринковий нагляд, а саме:

– розповсюдження продукції без  нанесення знака відповідності технічним регламентам;

– розповсюдження продукції без зазначення інформації про найменування та місцезнаходження, номеру телефону уповноваженого представника та виробника, типу, моделі, серійного номеру;

– введення в обіг продукції, яка не відповідає встановленим вимогам, у тому числі  нанесення знака відповідності технічним регламентам на продукцію, що не відповідає вимогам технічних регламентів;

– розповсюдження продукції, щодо якої неналежно застосовано знак відповідності технічним регламентам.

За порушення вимог статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» складено 10 протоколів та винесено 10 постанов, сума застосованих штрафів до суб’єктів господарювання становить 36,125 тис. грн. Всі штрафи сплачені суб’єктами господарювання повністю  до Державного бюджету України.