Планові перевірки характеристик продукції за видом продукції – електричне та електронне обладнання.

 

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області на підставі плану перевірок характеристик продукції в 3 кварталі 2017 року здійснено планові перевірки характеристик продукції електричного та електронного обладнання у 9 суб’єктів господарювання.

В ході проведених перевірок у суб’єктів господарювання встановлено порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання № 1077, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року, Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання № 1067, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року.

Перевірено товарів на суму 124,93 тис. грн., з них забраковано та тимчасово обмежено реалізацію товарів, які не відповідають встановленим вимогам технічних регламентів та інших нормативних документів на суму 18,131 тис. грн.

За результатами перевірок характеристик продукції до суб’єктів господарювання вжиті обмежувальні (корегувальні) заходи, а саме: обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності. Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів суб’єктами господарювання виконані повністю та результативно.

До суб’єктів господарювання, за виявлені порушення при розповсюдженні продукції, яка не відповідала встановленим вимогам, застосовані штрафні санкції на загальну суму 23,8 тис. грн. Застосовані штрафи сплачені суб’єктами господарювання до Державного бюджету у повному обсязі.