Прийнято участь у вебінарі стосовно змін в харчовому законодавстві

 

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області 18.10.2023 прийняли участь в вебінарі, який організовано Міністерством аграрної політики та продовольства України з метою підвищення рівня обізнаності учасників ринку про останні зміни в харчовому законодавстві щодо виробництва та введення в обіг харчових продуктів, а також принципи організації державного контролю за дотриманням законодавства в умовах воєнного стану.

В ході вебінару роз’яснення в межах власної компетенції надали представники Мінагрополітики, МОЗ, Держпродспоживслужби та європейського проєкту EU4SaferFood. Говорили про гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною, вимоги до ідентифікаційної позначки та порядку її нанесення, узагальнили зміни в частині форм актів, складених за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного контролю (інспектування) стосовно дотримання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та інших форм розпорядчих документів, а також про загальні засади державної реєстрації окремих об’єктів санітарних заходів з огляду на зміни в законодавстві України.

Про особливості здійснення державного контролю в період воєнного стану, а саме про підстави для проведення позапланових перевірок детально розповів представник Держпродспоживслужби.