Рекомендації як запобігти захворювання гострими кишковими інфекціями
Літній сезон – це сприятливий час для поширення кишкових інфекцій. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє розповсюдженню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції. Саме в цей період збільшується переміщення населення в зв’язку з настанням шкільних канікул та відпусток, збільшується вірогідність споживання немитих фруктів, ягід, вживання в їжу різноманітних салатів, купання в непристосованих та забруднених водоймах.
До організму збудники кишкових інфекцій потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.
Для запобігання можливого захворювання рекомендуємо: