Щодо здійснення заходів моніторингу та цінових спостережень за встановленням цін на соціально значущі товари

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області продовжує здійснювати цінові спостереження за дотриманням суб’єктами господарювання державної дисципліни цін під час реалізації соціально значущих товарів, перелік яких затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 №341.

Такі заходи здійснюються з метою стабілізації цін на вказані товари, та запобіганню неконтрольованим інфляційним процесам.

Так, моніторинг та цінові спостереження були проведені на території Здовбицької територіальної громади. Спеціалістами відділу контролю за регульованими цінами досліджено рівень торговельних надбавок та рівень цін на товари продуктової групи, а також вжито превентивних заходів для уникнення порушень державної дисципліни цін під час реалізації товарів щодо яких запроваджено державне регулювання. З суб’єктами господарювання, які здійснюють господарську діяльність на території громади, проведена роз’яснювальна робота, консультації, вручено інформаційні пам’ятки стосовно вимог чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін на продукти харчування.