«Здійснення державного контролю офіційними ветеринарними лікарями на бійнях, потужностях з розбирання та обвалювання м’яса, м’ясопереробних цехах та потужностях, які є експортерами харчових продуктів тваринного походження»

 

З метою забезпечення належного рівня державного контролю на підконтрольних об’єктах із забою тварин, розробки та обвалювання м’яса, на підприємствах з виготовлення м’ясної продукції, експортних потужностях 9 березня 2023 року спеціалістами Рівненського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області було проведено нараду – семінар на тему: «Здійснення державного контролю офіційними ветеринарними лікарями на бійнях, потужностях з розбирання та обвалювання м’яса, м’ясопереробних цехах та потужностях, які є експортерами харчових продуктів тваринного походження». До участі у даному заході були запрошені лікарів ветеринарної медицини, яким надано статус уповноважених осіб – офіційних ветеринарних лікарів щодо здійснення окремих заходів державного контролю на визначених потужностях (бійні, потужності з розбирання та обвалювання м’яса, експортери).
Під час зустрічі розглядалися питання:
– організація державного контролю на м’ясопереробних цехах, бійнях, потужностях з розбирання та обвалювання м’яса;
– права та обов’язки офіційних ветеринарних лікарів;
– особливості здійснення державного контролю на бійнях;
-завдання державного ветеринарного інспектора під час здійснення державного контролю свіжого м’яса;
-вимоги до змісту форми та надання інформації про харчовий ланцюг;
-здійснення заходів державного контролю на молокопереробних підприємствах;
-здійснення заходів державного контролю на м’ясоперобних підприємствах;
-вимоги стосовно простежуваності сировини та допоміжних матеріалів для переробки;
-контроль якості миття та дезінфекції, періодичність дослідження змивів на якість дезінфекції;
-гігієнічні вимоги до води яка використовується у виробництві харчових продуктів (технологічному процесі та/або є інгредієнтом);
-періодичність контролю готової продукції за показниками безпеки (мікробіологічні, фізико-хімічні);
-побічні продукти тваринного походження;
-категорії побічних продуктів тваринного походження. Побічні продукти тваринного походження, що належать до категорії III;
-контроль за збором та відправкою побічних продуктів тваринного походження на спеціалізовані підприємства з утилізації.