Навчання працівників, відповідальних за харчування у закладах освіти

 

Держпродспоживслужба організувала навчання працівників, відповідальних за харчування у закладах освіти

09 березня на базі Володимирецької школи № 1, за участю спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, відбулися навчання для сестер медичних та відповідальних працівників закладів освіти за організацію харчування учнів та дітей дошкільного віку.

Під час навчання, спеціалісти Держпродспоживслужби, довели до відома присутніх основні вимоги організації харчування, а саме:

1. Впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та дотримання вимог Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” в закладах дошкільної та загальної середньої освіти».

2. Організація харчування відповідно до нових норм і порядку організації харчування у закладах освіти, які затверджені Постановою КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Дотримання вимог санітарного законодавства передбаченого Санітарним регламентом для закладів дошкільної освіти.

3. Дотримання вимог санітарного законодавства передбаченого Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти. Основні аспекти складання примірного чотиритижневого сезонного меню та дотримання норм харчування у відповідності до вимог.