Дотримання стандартів ЄС щодо енергоефективності

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 року внесено зміни до переліку продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд. Розширений перелік доповнено обладнанням, що має відповідати технічним регламентам з енергетичного маркування, адаптованим до законодавства ЄС. Зазначена постанова набирає чинності через три місяці після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Тобто це означає, що з часу набрання чинності постанови, Держпродспоживслужба та її територіальні органи будуть здійснювати ринковий нагляд щодо: обігрівачів приміщень, комбінованих обігрівачів, комплектів з обігрівача приміщень, регулятора температури і сонячної установки; місцевих обігрівачів; професійних холодильних шаф для зберігання; вентиляційних установок для житлових приміщень; твердопаливних котлів, комплектів твердопаливного котла, додаткових нагрівачів, регуляторів температури і сонячні установки.

Тому звертаємо увагу виробників, імпортерів та продавців зазначеної продукції на обов’язкове дотримання вимог Технічних регламентів енергетичного маркування зазначеної продукції.

Також повідомляємо, що з 18 жовтня 2022 року до пункту 32 переліку продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд внесено зміну, замінивши у графі «Найменування органу ринкового нагляду» слово «Держпродспоживслужба» словами « Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку». З зазначеного часу державний ринковий нагляд за таким видом продукції, як «Радіообладнання» Держпродспоживслужба та її територіальні органи більше не здійснюватимуть.