Семінар на тему: «Організація харчування у закладах дошкільної освіти

 

Спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Березнівського управління Держпродспоживслужби в Рівненській області проведено семінар на тему: «Організація харчування у закладах дошкільної освіти.

На семінар були запрошені відповідальні особи за організацію харчування та медичні працівники закладів освіти Березнівської ОТГ. Були розглянуті питання, щодо організації харчування відповідно до нових норм і порядку організації харчування у закладах освіти, які затверджені Постановою КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Під час семінару було обговорено наступні питання:

  1. Принципи організації харчування у закладах дошкільної освіти.
  2. Основні аспекти складання примірного чотиритижневого сезонного меню.
  3. Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах дошкільної освіти.
  4. Дотримання вимог санітарного законодавства передбаченого Санітарним регламентом для закладів дошкільної освіти.

З питань  «Про дотримання санітарного законодавства у закладах дошкільної освіти» присутніх ознайомили. Ознайомили з  нормативними  документами, якими варто користуватися при організації харчування; про санітарно-гігієнічні вимоги та інші важливі моменти щодо діяльності закладу дошкільної освіти.