Про роботу Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області з питань протидії коронавірусній епідемії за минулий тиждень (із 03.05.2021 по 09.05.2021)

 

За минулий тиждень в складі різних комісій з представниками органів влади, місцевого самоврядування, територіальних громад, моніторингових груп із представниками Національної поліції  перевірено 864 суб’єктів (об’єктів) господарювання, всього виявлено 232 порушення. Вцілому по всіх об’єктах складено 2 протоколи на штраф, надано 230 пропозицій (приписів), направлено 117 інформацій в органи місцевої влади та самоврядування та 30 матеріалів – до Національної поліції.

Зокрема,

  • обстежено 365 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (виявлено 109 порушень карантину, складено 2 протоколи),
  • 240 місць торгівлі непродовольчими товарами (57 порушення);
  • 155 закладів громадського харчування (46 порушень),
  • 44 ринків, аптек, ТРЦ (8 порушень),
  • 36 закладів побутового обслуговування (салони краси, перукарні) – 5 порушень.
  • 24 навчальних закладів освіти (7 порушень).

Спеціалістами служби проведено дезінфекцію 2 громадських об’єктів, 14 од. транспортних засобів.

Всього проведено 806 санітарно-освітніх заходів. Серед них 15 статей та повідомлень у ЗМІ, надано 205 консультацій керівникам об’єктів та представниками бізнесу щодо роботи закладів в умовах карантину, проведено 527 бесід з фізичними та юридичними особами щодо профілактики коронавірусної інфекції, роздано 59 санбюлетнів та інших інформаційних матеріалів.

З представниками Національної поліції проведено 144 рейдових перевірок в складі 22 мобільних бригад (складено 12 протоколів працівниками поліції в присутності працівників Держпродспоживслужби).

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що область перейшла «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, проте необхідно усім і надалі дотримуватися індивідуальних протиепідемічних заходів: користуватися масками, ретельно обробляти руки, щоб не захворіти самому та вберегти своїх рідних та близьких.