Проведено вебінар щодо організації безпечного та якісного харчування у закладах освіти

 

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області спільно з Управлінням освіти і науки Рівненської облдержадміністрації з метою надання роз’яснень щодо питань безпечності харчових продуктів та впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), основних аспектів Санітарного регламенту закладів загальної середньої освіти 24 березня  2021 проведено черговий онлайн  вебінар   на тему: «Організація безпечного та якісного харчування у закладах освіти».

У вебінарі прийняли участь керівники органів управління освітою територіальних громад, сіл, селищ, міст  та керівники закладів загальної середньої освіти Рівненського району.

Розпочав семінар перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Олександр КОСТЮК, розповів про стан виконання програми «Дітям Рівненської області – безпечне харчування» на 2020-2022 роки.

З вітальним словом та представленням програми та цілей вебінару виступив начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Петро КОРЖЕВСЬКИЙ.

Начальник відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Тетяна ЛУЦКІВ інформувала про практичне застосування методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти.

Про основні аспекти Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти доповіла Олена АРАНЧІЙ, головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Про дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу на потужностях, які надають послуги з харчування у закладах загальної середньої освіти розповів заступник начальника управління – начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Анатолій ГОЛУБОВСЬКИЙ.

По закінчені вебінару організатори відповіли на запитання стосовно організації шкільного харчування.