Позапланові заходи державного нагляду

 

Дубровицьким управлінням протягом тижня з 22.02. по 01.03.21 проводилися позапланові заходи державного нагляду – санітарно-епідемічне  обстеження, зокрема Дубровицького ДНЗ №4 «Малятко»  м. Дубровиця, вул. Воробинська, 51  щодо виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.09.2020 №55 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період  карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

За  результатами обстеження внесено припис директору ДНЗ  з пропозиціями – вжити  організаційні заходи щодо приведення чисельного складу  дітей по першій  молодшій   віковій групі «Калинонька», по старшій віковій групі     «Дюймовочка» відповідно до розрахункового рівня, в частині  розмежування спальних місць відповідно до вимог санітарного законодавства.

Обстежено три  перукарні  ФОП Шугалевич В.В., у місті Дубровиця, щодо виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №20 року «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів  в перукарнях та салонах краси на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». За результатами обстеження складено три протоколи про порушення санітарних правил та норм, внесено три приписи з пропозиціями – забезпечити між місцями надання послуг дистанцію не менше, ніж 1,5 метри  з урахуванням розміщення клієнта за різних умов, забезпечити ретельне миття рук  відповідно до рекомендованих  вимог після кожного зняття ЗІЗ та одягання чистої маски/респіратора. Забезпечити після кожного клієнта  дезінфекцію та поточне прибирання поверхонь, до яких торкаються клієнти (ручки дверей,  полиці робочих місць тощо), з використанням  препаратів з належними  термінами придатності.

Забезпечити проведення після наданої послуги  очищення/стерилізацію інструментів багаторазового використання, забезпечити вологе прибирання приміщень з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів і провітрювання не рідше ніж кожні  2 години та після закінчення робочого дня/зміни, з використанням миючих засобів, які мають належний термін використання.  Забезпечити достатню кількість  дезінфекційних  засобів , забезпечити наявність та дотримання  графіків прибирання та  провітрювання.

Проведено позаплановий захід санітарно-епідемічне  обстеження   стоматологічного кабінету по заяві, для подачі документів на отримання ліцензії на здійснення господарської діяльності з медичної практики за спеціальністю «Стоматологія» кваліфікація зубний лікар.

В акті внесено зауваження щодо облаштування кабінету гарячою проточною водою.

Проведено дві перевірки об’єктів торгівлі м.Дубровиця,  по виконанню вимог приписів  за результатами проведення позапланового заходу державного нагляду – санітарно-епідемічного обстеження на виконання протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.06.2020 р. №10 та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 р. №17 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину   у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVІD-19)». При перевірці виконання вимог приписів на об’єктах торгівлі,  всі надані пропозиції виконані.