Щодо результатів проведення арбітражних досліджень масла солодковершкового

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що в рамках проекту «Чесний Продукт» спеціалістами головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області були відібрані зразки традиційних молочних продуктів в торгових мережах області для лабораторних досліджень на виявлення вмісту немолочних жирів.

За результатами основних лабораторних досліджень (випробувань), що проводились в ДП «Рівненський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» в 6 зразках традиційної молочної продукції виявлено наявність рослинного жиру.

Виробниками, які не погодились з результатами основних лабораторних досліджень (випробувань) були проведені арбітражні лабораторні дослідження (випробування) в Державному науково – дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно – санітарної експертизи (м. Київ) та Державному підприємстві «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (м. Київ).

За результатами проведених арбітражних лабораторних досліджень (випробувань) не підтверджено результати основних лабораторних досліджень (випробувань) ДП «Рівненський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» і встановлено, що зразки масла солодковершкового «Селянське», масова частка жиру 73,0%, виробник ПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод», вул. Залінійна, 21-а, м. Новгород-Сівеський, Чернігівська область, масла солодковершкового «Екстра», масова частка жиру 82,5% ТМ «Премія», масла солодковершкового «Селянське», масова частка жиру 72,6%, масла солодковершкового «Екстра», масова частка жиру 82,5%, виробник ПП «Білоцерківська агропромислова група», с. Білоцерківка, Великобагачанський район, Полтавська область, масла солодковершкового екстра «Селянське», масова частка жиру 82%, виробник ТзОВ фірма «Люстдорф», вул. Коцюбинського, 1, м. Іллінці, Вінницька областьза вмістом стеринів відповідають вимогам ДСТУ 4399:2005, тобто рослинних жирів не виявлено, чим підтверджується якість молочної продукції тих партій, з яких відбиралися зразки вищезгаданих виробників.

Відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» результати арбітражних лабораторних досліджень (випробувань) є остаточними.