За результатом  позапланової  перевірки  споживачам   повернуто зайво  нараховані  кошти

 

Сектором контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслу-жби в Рівненській області проведено позаплановий захід державного нагляду за зверненням споживачів щодо порушення суб’єктом господарювання порядку формування, встановлення та застосування тарифів на послуги з обслуговування будинків і споруд та прибудинкових територій.

У ході перевірки виявлено порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства під час здійснення господарської діяльності. Так, підприємством при розрахунку тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій  для мешканців житлового будинку в м. Рівне  зайво врахована площа побудованих на території прибудинкової території  кіоску та зупинки громадського транспорту.

Проведеною перевіркою повноти наданих послуг (виконаних робіт), вартість яких врахована при визначенні розміру цін (тарифів) на 2020 рік встановлено: протягом 2020 року підприємством не проведено огляд вентиляційних каналів, вартість робіт яких врахована в розрахунку тарифу на послуги з утримання будинку і споруд та прибудинкових території по будинку в м. Рівне. 

Встановлені позаплановою перевіркою порушення призвели до необґрунтованих нарахувань плати за послуги споживачам на суму 1525,22 грн.

За результатами позапланової перевірки суб’єктом господарювання  здійснено перерахунки споживачам за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у відповідності до вимог чинного законодавства.