Дитяча іграшка, що не відповідає встановленим вимогам!!!

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що згідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 рік відділом ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів здійснена виїзна планова перевірка характеристик продукції з відбором зразка дитячої іграшки для проведення експертизи (випробувань).

В ході перевірки встановлений факт розповсюдження продукції:

іграшка  набір будиночків кольорових, арт. ВП-025/1, штриховий код 13000000158, дата виготовлення не зазначена, виробник не зазначений,

яка за результатами протоколу випробувань Державного підприємства «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту споживачів» не відповідає вимогам за показником маркування п.10, п.19, п.37, п.44 Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженим постановою КМУ від 28.02.2018 № 151, а саме:

  • без зазначення  найменування чи зареєстрованої торговельної марки, адреси виробника та імпортера,
  • без нанесення чітко видимих, розбірливих, зрозумілих та точних попереджень, які впливають на рішення придбання іграшки, зокрема ті, що визначають мінімальний вік користувачів,
  • без нанесення знака відповідності технічним регламентам (на іграшці, пакуванні, документі, що супроводжує іграшку).

Відповідно до вимог законодавства про державний ринковий нагляд суб’єкту господарювання надані рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Інформація про іграшку, яка не відповідає встановленим вимогам внесена Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області до системи оперативного сповіщення – національної інформаційної системи державного ринкового нагляду Держпродспоживслужби України.

 

Сподіваємось, що дана інформація була корисною для вас та дозволить здійснити правильний вибір якісної та безпечної продукції.