Щодо переміщення домашніх тварин до Республіки Філіппіни

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що Компетентний орган Республіки Філіппіни поінформував офіційним листом стосовно додаткових вимог та процедур, які необхідно виконати для некомерційного переміщення домашніх тварин (коти, собаки) на територію Республіки Філіппіни та надав для ознайомлення Циркулярний Меморандум від 24.09.2020 № 43, який опубліковано на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби (https://dpss.gov.ua/) у розділі «Вимоги до некомерційного переміщення тварин».

Зазначений документ містить роз’яснення щодо заповнення аплікаційної форми для отримання дозволу на переміщення тварин до Республіки Філіппіни через систему Санітарного та фітосанітарного оформлення імпорту (SPSIC).

Звертаємо увагу, що аплікаційна форма заповнюється власником тварини через SPSIC (приклад аплікаційної форми додається). Перевірку даних занесених до SPSIC буде здійснювати офіційний ветеринарний лікар/державний ветеринарний інспектор, які відповідальні за сертифікацію. Після отримання від Філіппінської Сторони доступу (логін, пароль) до SPSIC Вас буде додатково поінформовано.

Разом з цим повідомляємо, що між компетентними органами Республіки Філіппіни та України триває процес погодження двосторонньої форми ветеринарного сертифіката здоров’я для некомерційного переміщення собак і котів з України до Республіки Філіппіни.

Додатково повідомляємо, що питання стосовно зняття обмеження щодо некомерційного переміщення домашніх тварин із України до Республіки Філіппіни буде вирішено після погодження двосторонньої форми ветеринарного сертифіката та отримання доступу до SPSIC.