На території Рівненської області розпочалась пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу

 

З метою профілактики сказу та зменшення захворюваності серед диких тварин (вовки, лисиці та єнотовидні собаки) на території Рівненської області 17 вересня 2020 року розпочалась пероральна вакцинація тварин.

Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм. Коли жителі області побачать літаки АН-2, які розкидають приманки просимо не хвилюватися. Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Прохання до жителів області: при виявленні приманок – не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання  застерегти своїх дітей щоб при виявленні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.

Кампанія проводиться під контролем спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

 

ДОВІДКА. Сказ – дуже небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини. Хвороба характеризується гострим перебігом, важким ураженням центральної нервової системи. За відсутності вчасного лікування, закінчується летально.