До уваги операторів ринку

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 14.07.2020 набрали чинності частина перша-четверта статті 34, Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Відповідно до частини першої – четвертої статті 34 оператор ринку, який відповідальний за господарство походження тварини, за 24 години до відправлення тварин на бійню зобов’язаний надавати інформацію про харчовий ланцюг оператору, відповідальному за бійню, який повинен її перевірити.

Вимоги до змісту форми та порядку надання інформації про харчовий ланцюг затверджені Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 270 від 13.06.2018 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 27 серпня 2018 року за № 964/32416.

Інформація про харчовий ланцюг під час транспортування тварин, запланованих для забою, подається уповноваженій особі на бойні у формі заяви про харчовий ланцюг тварин, запланованих для забою згідно заяви про харчовий ланцюг тварин, запланованих для забою, шляхом надсилання факсом, електронною поштою або іншими засобами зв’язку.

Дані вимоги встановлюють зміст, форму та порядок надання господарством походження інформації про тварину, призначену для забою, у тому числі про стан її здоров’я, лікування та застосування ветеринарних препаратів.