У Млинові відбувся семінар щодо використання засобів захисту рослин та охорони бджіл

 

7 лютого 2020 року в приміщенні Управління агропромислового розвитку Млинівської РДА відбувся семінар на якому були присутні пасічники району та представники агроформувань, які проводять обробіток земель сільськогосподарського призначення.

На семінарі обговорювались питання дотримання законодавства  під час використання засобів захисту рослин та охорони бджіл.

На семінарі спеціалісти Млинівського районного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області познайомили присутніх з вимогами Державних санітарних правил «Транспортування та застосування пестицидів в народному господарстів» та основними аспектами утримання та реєстрації пасік, а також алгоритмом дій, якщо сталося отруєння бджіл.

Спеціаліст управління фітосанітарної безпеки Віталій Лотоцький ознайомив з переліком пестицидів та агрохімікатів, дозволених до використання в Україні, та регламентами їх застосування.

В роботі семінару прийняв участь викладач Млинівського державного технолого-економічного коледжу Олександр Кононов, який довів до відома присутніх основні організаційні моменти з діагностики і профілактики з хворобами та потравами бджіл.

З заключним словом виступив начальник Млинівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Олександр Опалак який зауважив, що власники пасік повинні виконувати вимоги законодавства України з питань бджільництва, в тому числі здійснювати в установчому порядку державну реєстрацію у Держпродспоживслужбі за місцем діяльності з утримання та розведення бджіл, виробництва і первинної обробки продуктів бджільництва.