Результати роботи з державного ринкового нагляду за 3 квартал 2019 року

 

У 3 кварталі 2019 року спеціалістами управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області на виконання плану роботи проведено 9 виїзних перевірок характеристик продукції щодо дотримання вимог законодавства про державний ринковий нагляд у розповсюджувачів продукції. Проведеними плановими перевірками встановлені порушення законодавства про державний ринковий нагляд у 7 суб’єктів господарювання.

Крім того, проведено 5 перевірок стану виконання рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, 4 позапланові перевірки характеристик продукції у розповсюджувачів та 1 у виробника.

Під час проведення перевірок характеристик продукції перевірено товарів на суму 75,92 тис. грн., з них забраковано та тимчасово обмежено реалізацію товарів, які не відповідають встановленим вимогам технічних регламентів та інших нормативних документів на суму 12,3 тис. грн.

За 3 квартал 2019 року винесено 24 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом тимчасової заборони продукції на ринку, 17 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність, 6 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності та 4 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо заборони надання продукції на ринку.

Протягом 3 кварталу 2019 року спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду проведено 12 планових та позапланових перевірок характеристик продукції у розповсюджувачів дитячих іграшок. Під час перевірок відібрано 8 зразків продукції, які за результатами лабораторних досліджень ДП «Укрметртестстандарт» не відповідають вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок №151 від 28.02.2018, EN 71-1:2014, ДСТУ  EN 71-1:2016 ( EN 71-1:2014, IDT) «Безпечність іграшок. Частина 1. Механічні та фізичні властивості», Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні, затверджено постановою КМУ від 10.03.2017 № 139 (додаток №1, п.7 додаток №2). На 4 зразка продукції видані обмежувальні (корегувальні) заходи щодо заборони надання продукції на ринку.