Щодо проведення планової перевірки характеристик продукції спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду

 

У  IІ кварталі 2018 року спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області здійснили виїзну планову перевірку характеристик продукції у суб’єкта господарювання, який провадить свою діяльність у м. Рівне і займається розповсюдженням мийних засобів. Перевірка здійснювалася на відповідність вимогам Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту мийних засобів, затвердженого постановою КМУ від 20.08.2008 року № 717.

Проведеною перевіркою встановлено порушення вимог пунктів 14,15 Технічного регламенту мийних засобів.

За результатами перевірки до суб’єкта господарювання вжиті обмежувальні (корегувальні) заходи, а саме: обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності, обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, обмеження надання продукції на ринку шляхом тимчасової заборони надання продукції на ринку.

Відповідно до статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» застосовано штрафну санкцію в розмірі 8,5 тис. гривень.