Проведено навчання з майбутніми патрульними

 

05 серпня 2025 року проведено заняття зі здобувачами освіти Державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти зі специфічними умовами навчання «Рівненська академія патрульної поліції».

Літо – час відпусток, подорожей, пікніків, сімейних виїздів на природу тощо. Та водночас літо – це період, коли найчастіше реєструються кишкові інфекції та харчові отруєння, спалахи хвороб, при яких одночасно хворіє велика кількість людей. Як попередити такі хворобливі негаразди? Саме цій темі присвячене заняття із майбутніми патрульними.

Стрітфуд – «вулична їжа», часто стає причиною отруєнь, тому готові страви необхідно купувати у перевіреного виробниках та закладах громадського харчування, уникати стихійних ринків та підозрілих вуличних лотків, де не дотримуються умови зберігання, температурного режиму та товарного сусідства. Придбавши готову їжу, її слід покласти у свій кошик якнайдалі від сирих продуктів (м’яса, риби, яєць, овочів та фруктів).

Слід пам’ятати, що готові страви без холодильника слід зберігати не більше 2 годин, а коли спека сягає плюс 30 та вище, то лише до однієї години. Для поїздок та пікніків слід запастися сумкою-холодильником із холодовими елементами, тоді їжа залишиться свіжою та безпечною.

Здобувачі академії ознайомилися з основними рекомендаціями як не захворіти самому та попередити отруєння у близьких людей, а також отримали інформацію щодо особливостей розвитку спалахів, так як сили Національної поліції, при потребі, залучаються до епідемічного розслідування з метою проведення слідчо-розшукових дій та відкриття кримінального провадження щодо недобросовісних постачальників та виробників харчової продукції.