Роз’яснювальна робота щодо правильності складання примірних чотиритижневих сезонних меню в закладах освіти

 

Спеціалістами Дубенського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області проводиться активна роз’яснювальна робота щодо правильності складання примірних чотиритижневих сезонних меню в закладах освіти району відповідно до вимог Закону України «Про систему громадського здоров’я» від 06.09.2022 №2573-ІХ, Постанови КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 №305.

В 2024 році розглянуто 890 меню, погоджено 614 меню, проаналізовано меню-розкладів -237, погоджено-129.

За січень 2025 року розглянуто 87 примірних меню, погоджено-65.

Паралельно проводяться бесіди щодо дотримання технології приготування страв відповідно до технологічних карт, дотримання санітарно-епідемічного режиму в процесі приготування страв, правильності миття посуду, дотримання правил особистої гігієни персоналу, проведення поточних та генеральних прибирань та інших питань з організації якісного та безпечного харчування учасників освітнього процесу.