Посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів

 

З метою посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області в період 28-29.11.2020 року проведена наступна робота.

Працівники управління прийняли участь у роботі мобільних груп, які здійснювали перевірки об’єктів, в тому числі у групах, сформованих спільно з представниками поліції.

Загалом проведено перевірки (в тому числі моніторингові відвідування) 1441 об’єктів на яких зафіксовано 139 порушень. За результатами перевірок складено 17 протоколів (16 магазинів продовольчих товарів, 1 заклад громадського харчування, 139 приписів (пропозицій), інформувались органи місцевого самоврядування, поліції (8 викликів органів правопорядку).

З зазначених вище перевірок :

  • 883 – моніторингові перевірки закладів, які не повинні працювати в період «карантину вихідного дня» (з них 145 заклад побутового обслуговування; 4 ринки промислових товарів;
  • 1 культурно – масовий захід,
  • 607 магазини промислових товарів та 126 інших об’єктів).
  • В 39 випадках відмічалось функціонування таких закладів.

За пропозиціями спеціалістів територіальних управлінь частина закладів припиняла роботу самостійно, у випадках ігнорування -повідомлялись органи правопорядку.

В ході перевірок в закладах проводиться додатково роз’яснювальна робота щодо необхідності неухильного дотримання протиепідемічних заходів.