До уваги операторів ринку первинного виробництва молока та/або малих потужностей з переробки молока
Міністерство аграрної політики та продовольства України погодило важливий для малих виробників документ — Методичні настанови щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів на потужностях з первинного виробництва молока та/або малих потужностях з переробки молока.
Ці настанови розроблено для підтримки господарств, що займаються первинним виробництвом молока, а також операторів ринку, які переробляють молоко на малих потужностях, з урахуванням особливостей ремісничого виробництва.
Документ підготовлено АСОЦІАЦІЯ ВИРОБНИКІВ МОЛОКА та ГО «Гільдія ремісничих сироварів» за підтримки Quality FOOD Trade Program.
Настанови містять:
- поради, як контролювати небезпечні фактори під час утримання тварин та виробництва сирого молока;
- практичні рекомендації щодо впровадження процедур НАССР;
- вимоги до гігієни персоналу, води, обладнання, поводження з алергенами;
- логіку аналізу небезпечних факторів;
- рекомендації з ведення документації;
- детальний підхід до простежуваності, вилучення і відкликання продукції;
- особливості навчання працівників.
Документ стане у пригоді всім, хто дбає про безпечність та якість своєї продукції та прагне виконувати всі вимоги законодавства щодо безпечності й основних показників якості.
Ознайомитися з настановами можна за посиланням.