До уваги операторів ринку первинного виробництва молока та/або малих потужностей з переробки молока

 

Міністерство аграрної політики та продовольства України погодило  важливий для малих виробників документ — Методичні настанови щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів на потужностях з первинного виробництва молока та/або малих потужностях з переробки молока.

Ці настанови розроблено для підтримки господарств, що займаються первинним виробництвом молока, а також операторів ринку, які переробляють молоко на малих потужностях, з урахуванням особливостей ремісничого виробництва.

Документ підготовлено АСОЦІАЦІЯ ВИРОБНИКІВ МОЛОКА та ГО «Гільдія ремісничих сироварів» за підтримки Quality FOOD Trade Program.

Настанови містять:

  • поради, як контролювати небезпечні фактори під час утримання тварин та виробництва сирого молока;
  • практичні рекомендації щодо впровадження процедур НАССР;
  • вимоги до гігієни персоналу, води, обладнання, поводження з алергенами;
  • логіку аналізу небезпечних факторів;
  • рекомендації з ведення документації;
  • детальний підхід до простежуваності, вилучення і відкликання продукції;
  • особливості навчання працівників.

Документ стане у пригоді всім, хто дбає про безпечність та якість своєї продукції та прагне виконувати всі вимоги законодавства щодо безпечності й основних показників якості.

Ознайомитися з настановами можна за посиланням.