Навчання з питань організації харчування в закладах освіти Смизької ТГ
Забезпечення достатнього, якісного, безпечного, збалансованого харчування у закладах освіти залишається одним із пріоритетних завдань сьогодення. Організація харчування у закладах освіти та закладах оздоровлення та відпочинку здійснюється з дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Приготування готових страв здійснюється з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Про ці та інші вимоги до організації харчування в закладах освіти 25 січня 2024 року на базі комунального закладу «Шепетинська гімназія Смизької селищної ради» розповіла начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дубенського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області Тетяни САВЧУК.
Навчання було організовано для керівників, відповідальних осіб за організацію харчування в закладах освіти, сестер медичних.
Після теоретичної частини учасники зустрічі мали змогу відвідати харчоблок гімназії і побачити результати капітального ремонту приміщення, яке розпочало свою роботу з початку навчального року.