ДО УВАГИ ОСІБ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ З ПЕСТИЦИДАМИ ТА АГРОХІМІКАТАМИ

 

Згідно вимог чинного законодавства, зокрема: частини другої статті 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати», абз. 7 статті 16 та абз. 4 статті 18 Закону України «Про захист рослин», Державних санітарних правил ДCанПіН 8.8.1.2.001-98, інших нормативно-правових документів, особи, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи із пестицидами і агрохімікатами. Порядок одержання такого допуску визначається Кабінетом Міністрів України – Постановою Кабінету Міністрів України №746 від 18 вересня 1995 р.

Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я (п. 4 Постанови Кабінету Міністрів України №746 від 18 вересня 1995 р.).

Установою, на яку покладено обов’язки щодо проведення спеціальної підготовки та видачі посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та видачі допуску на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, є Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області.