ДОРУЧЕННЯ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ

 

На підставі доручення Прем’єр-міністра України від 08 травня 2022 року щодо невідкладного забезпечення проведення перевірок дотримання суб’єктами господарювання на роздрібному ринку пального вимог формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області систематично здійснює позапланові заходи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності суб’єктів господарювання під час роздрібної реалізації пального на АЗС як в м. Рівне так і на території Рівненської області.
Державному контрою підпадають як поодинокі (немережеві) АЗС так і великі мережі. У випадку виявлення порушень вимог чинного законодавства під час реалізації пального, до суб’єктів господарювання застосовуються адміністративно- господарські санкції та вживаються заходи впливу у вигляді обов’язкових до виконання приписів.
Нагадуємо, що з 20.05.2022, з дати призупинення застосування граничних торговельних надбавок (встановлення граничних цін на пальне), в Україні продовжує діяти державне регулювання цін на пальне шляхом декларування суб’єктом господарювання зміни роздрібних цін у випадку їх зростання на 5 і більше відсотків.