Органічне виробництво – запорука продовольчої та екологічної безпеки!

 

9-10 лютого 2022 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області прийняли участь в віртуальному навчальному турі для представників компетентного органу влади в Україні: “Контроль за операторами, інспекторами та ринком органічної продукції – приклади ЄС”.

Під час навчального тренінгу були розглянуті наступні питання:

  • Як контролюється органічне господарство – приклад із практики (Канада);
  • Огляд положень Закону України про органічне виробництво та його підзаконних актів»;
  • Контроль органічного виробництва – приклад із практики (органічне господарство у Австрії);
  • Роль органічного сільського господарства в Європі, європейське органічне законодавство та європейська система контролю і сертифікації та її відмінності від української системи.

Довідково повідомляємо, що органічна продукція, що знаходиться в обігу повинна відповідати вимогам до виробництва органічної продукції, але перш за все відповідати також вимогам законодавства в сфері безпечності та окремих показників якості. Уся органічна продукція повинна бути безпечною до споживання, походити від клінічно здорових тварин та містити інформацію про харчовий продукт, як того вимагає Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».