До відома операторів ринку, які здійснюють експорт соняшникового шроту

 

У зв’язку з випадками затримки експорту соняшникового шроту та видачі відповідних міжнародних ветеринарних сертифікатів, Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє.

Відповідно до Порядку видачі ветеринарних документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.11.2013 № 857 рішення про видачу ветеринарного документа приймається за результатами безпосереднього огляду товару (клінічний огляд тварин, ветеринарно-санітарний огляд харчових продуктів, кормів та інших об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду), який проводиться після звернення заявника.

Рішення про видачу ветеринарного документа для переміщення об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду (крім переміщення

живих тварин у межах України) приймається на підставі експертних висновків державних лабораторій ветеринарної медицини (далі – експертні висновки).

Під час прийняття рішення про видачу ветеринарного документа враховується епізоотична ситуація на відповідній території, потужності (на об’єкті) та ветеринарно-санітарний стан об’єкта.

В разі якщо адміністративна територія, де розташована потужність (об’єкт), не входить до зони обслуговування структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області який здійснює видачу міжнародного ветеринарного сертифікату, тому з метою підтвердження епізоотичного благополуччя необхідно направляти запити до територіальних органів за місцем розташування такої потужності.

З метою уникнення непорозумінь при проходженні митного контролю експортних вантажів звертайтеся до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, термін розгляду зазначених запитів не повинен перевищувати 1 робочого дня з дати отримання відповідного запиту.