Про заходи, проведені Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області, з протидії поширення епідемії COVID-19

 

За минулий тиждень спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області в складі різних комісій та робочих груп обстежили 1495 об’єктів, із них 24 – позапланових перевірки Держпродспоживслужби; 426 – в складі мобільних бригад із представниками Національної поліції, 1045 – в складі комісій з органами влади та місцевого самоврядування або власні моніторинги та позапланові перевірки Держпродспоживслужби.

На об’єктах нагляду було виявлено 490 порушень карантинних вимог.

Оглядами було охоплено такі групи об’єктів:

  • продуктові магазини (518, із них 175 працювали з порушеннями);
  • промислові магазини(410, із них 138 – з порушеннями);
  • заклади громадського харчування (145, з порушеннями – 53);
  • аптеки та оптики (152, з порушеннями – 29);
  • перукарні та салони краси (64, з порушеннями – 16);
  • навчально-виховні заклади (43, порушеннями – 20);
  • агропродовольчі ринки (24, з порушенням – 10);
  • офіси, поштові відділення, АЗС (139, з порушенням – 49).

По виявлених недоліках складено 16 протоколів (по одному в дошкільному закладі, в школі, перукарні, закладі громадського харчування, непродовольчому магазині та одинадцять – в продуктових магазинах). Найчастіше фіксувалися такі порушення протиепідемічних вимог: не проводиться вологе миття та поточна дезінфекція приміщень, не проводиться температурний скринінг працівників перед початком роботи, продавці та інший обслуговуючий персонал працюють без одноразових рукавичок чи захисних масок, відсутні інформаційні матеріали (санбюлетні) щодо профілактики епідемії, відсутні дезінфекційні засоби та ємності для проведення обробки приміщень.

При кожному виявленому порушенні надавалися пропозиції щодо негайного усунення порушень карантину, направлено 158 повідомлень в органи влади та 64 – в органи поліції. Представниками Національної поліції при спільних рейдах з представниками Держпродспоживслужби складено 6 протоколів.

Активно проводилась санітарно-роз’яснювальна робота з населенням: За минулий тиждень розміщено 6 повідомлень в засобах масової інформації, надано 650 консультацій керівникам об’єктів та представниками бізнесу щодо роботи закладів в умовах карантину, роздано 229 санбюлетнів та інформаційних матеріалів, проведено 1583 бесіди з фізичними та юридичними особами щодо профілактики коронавірусної інфекції.

Проведено 5 дезінфекцій громадських об’єктів та 9 дезінфекцій автомобілів.

Держпродспоживслужба Рівненщини продовжує роботу щодо активного спостереження за об’єктами нагляду щодо дотримання ними вимог протидії коронавірусній епідемії.