Щодо участі в регіональному форумі

 

Керівник та спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області прийняли участь в регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування», який проходив у Львові за ініціативи першої леді Олени Зеленської та при підтримці Львівської обласної державної адміністрації.

Учасниками форуму стали представники п’яти областей – Рівненської, Львівської, Волинської, Вінницької, Закарпатської, голови/заступники ОДА, директори департаментів (управлінь) освіти і науки, голови територіальних громад, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби.

Захід пройшов у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування».

Виступи спікерів та тематичні дискусії в межах форуму стосувались, зокрема, впровадження та контролю дотримання нових норм харчування, безпечності та якості як основи реформи системи шкільного харчування, публічних закупівель, переобладнання харчоблоків в закладах загальної середньої освіти.

На форумі були представлені результати Всеукраїнського дослідження “Знання, ставлення та практика, щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівниківа закладів освіти”.