Робота Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області з питань протидії коронавірусній епідемії за минулий тиждень (із 11.10.2021 по 17.10.2021)

 

За минулий тиждень в складі різних комісій з представниками органів влади, місцевого самоврядування, територіальних громад, моніторингових груп із представниками Національної поліції перевірено 820 суб’єктів (об’єктів) господарювання, із них: 315 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 233 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами, 151 заклад громадського харчування, 69 закладів освіти, 14 перукарень та салонів краси та 57 інших закладів (ТРЦ, ринки, аптеки).

На об’єктах нагляду виявлено 230 порушень протиепідемічних вимог. Вцілому по всіх об’єктах складено 4 протоколи на штраф, надано 230 пропозиції (приписів), направлено 90 інформацій в органи місцевої влади та самоврядування та 37 повідомлень до Національної поліції.

Спеціалістами служби проведено дезінфекцію 13 од. транспортних засобів та 2 закладів громадського призначення.

За минулий тиждень проведено 1383 санітарно-освітніх заходів. Зокрема, розміщено 16 повідомлень в засобах масової інформації, надано 499 консультації керівникам об’єктів та представникам бізнесу щодо роботи закладів в умовах карантину, роздано 119 санбюлетнів та інформаційних матеріалів, проведено 749 бесід з фізичними та юридичними особами щодо профілактики коронавірусної інфекції.

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації в області, спеціалістами Держпродспоживслужби будуть посилені заходи державного нагляду на об’єктах масового перебування людей, закладах громадського харчування та торгівлі, побутового обслуговування. Слід зазначити, що за порушення протиепідемічних вимог в закладах відповідальність покладається на керівника об’єкту.

Держпродспоживслужба закликає всіх громадян дотримуватися соціальної дистанції, використовувати засоби індивідуального захисту в громадських місцях та в громадському транспорті. Бережіть власне здоров’я та здоров’я близьких людей!