Щодо участі в Пілотному проєкті “Молочний модуль”

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області інформує, що 22 липня 2021 року у рамках пілотного проєкту відбувся обласний семінар на тему: «Забезпечення якості та безпечності молока, що вводиться в обіг: нові вимоги та можливості», який відбувся в програмному забезпечені Zoom.

В семінарі прийняли участь керівники управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, директор Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, уповноважені ветеринари, оператори ринку молока та молочних продуктів.

Метою заходу було підвищити рівень обізнаності про впровадження нових вимог до якості та безпечності молока, важливість безперервного моніторингу даних про результати дослідження молока та участь в Пілотному проєкті на базі ІТ-платформи Держпродспоживслужби «Молочний модуль».

Захід розпочався з вступного слова начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області – Володимира ЛАЗАРЧУКА, який наголосив на важливості сумлінного дотримання гігієнічних вимог господарствами з виробництва молока, що є запорукою безпечності молока та молочних продуктів.

Ірина ВИСОЦЬКА, координатор компонента «Молочний сектор» розповіла учасникам про основні зміни в харчовому законодавстві, на які варто звернути увагу операторам ринку молока та молочних продуктів.

Про лабораторні дослідження в рамках “Пілотного контролю сирого молока на  ІТ-платформі Молочний модуль” розповів директор Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби – Андрій КУТЕЛЬМАХ.

На сьогодні, Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та Рівненська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби вже зареєстровані у Молочному модулі.

Головним завданням другої частини заходу було навчити усіх користувачів (оператор ринку, делегат відбору зразків, лабораторія, адміністратор, інспектор), як легко та ефективно нею користуватися.

Переваги використання Молочного Модуля продемонстрував Тарас СТАНІСЛАВЧУК на прикладі свого користувацького доступу інспектора обласного рівня.