Набрання чинності Методів інспектування, огляду, у тому числі відбору зразків, та проведення фітосанітарної експертизи (аналізів)

 

30.03.2021 за участю Першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Костюка О.В. на виконання наказу Мінекономіки від 22.02.2021 № 343 «Про затвердження Методів інспектування, огляду, у тому числі відбору зразків, та проведення фітосанітарної експертизи (аналізів)» у форматі відеоконференції проведено спільне навчання державних фітосанітарних інспекторів управління та фахівців ДУ «Рівненська фітолабораторія».

В ході навчання учасниками відеоконференції обговорено питання реалізації наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 22.02.2021 № 343 із використанням відповідних презентаційних матеріалів.

Виокремлена та розглянута низка проблемних питань, пов’язаних із реалізацією Методів інспектування, огляду, у тому числі відбору зразків, та проведення фітосанітарної експертизи (аналізів). Визначена спільна позиція щодо вирішення проблемних питань, пропозиції направлені на розгляд Департаменту фітосанітарної безпеки, насінництва та розсадництва.