Проведено навчання фітосанітарних інспекторів

 

23 березня 2021 року на виконання завдання Держпродспоживслужби в рамках навчання працівників управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.значна увага приділена темі запобігання загибелі бджіл при здійсненні обробітків сільськогосподарських культур пестицидами.

Також розглянуті загальні правила безпеки при виконанні робіт із пестицидами та дотримання регламентів застосування, зберігання та транспортування засобів захисту рослин. Охоплено низку проблемних питань виявлення, реалізації, а також утилізації виявлених контрафактних засобів захисту рослин

Детально вивчені питання для перевірки в Акті, складеному за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог законодавства у сфері захисту рослин, в частині виконання сукупності вимог законодавства щодо зберігання засобів захисту рослин, обліку наявності та використання пестицидів і агрохімікатів.

Також в ході навчання охоплено порядок проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) та підстави для його здійснення.