Організація безпечного та якісного харчування у закладах освіти
Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області спільно з Управлінням освіти і науки Рівненської облдержадміністрації з метою надання роз’яснень щодо питань безпечності харчових продуктів та впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), основних аспектів Санітарного регламенту закладів загальної середньої освіти 11 березня 2021 розпочато проведення онлайн вебінарів на тему: «Організація безпечного та якісного харчування у закладах освіти».
У вебінарі прийняли участь керівники органів управління освітою територіальних громад, сіл, селищ, міст та керівники закладів загальної середньої освіти Вараського району.
Під час вебінару були розглянуті наступні питання:
- практичне застосування методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти;
- основні аспекти Санітарного регламенту закладів загальної середньої освіти;
- дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами на потужностях, які надають послуги з харчування у закладах освіти.
По закінчені вебінару організатори відповіли на запитання стосовно організації шкільного харчування.