Організація безпечного та якісного харчування у закладах освіти

 

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області спільно з Управлінням освіти і науки Рівненської облдержадміністрації з метою надання роз’яснень щодо питань безпечності харчових продуктів та впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), основних аспектів Санітарного регламенту закладів загальної середньої освіти 11 березня  2021 розпочато проведення онлайн  вебінарів   на тему: «Організація безпечного та якісного харчування у закладах освіти».

У вебінарі прийняли участь керівники органів управління освітою територіальних громад, сіл, селищ, міст  та керівники закладів загальної середньої освіти Вараського району.

Під час вебінару були розглянуті наступні питання:

  • практичне застосування методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти;
  • основні аспекти Санітарного регламенту закладів загальної середньої освіти;
  • дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами на потужностях, які надають послуги з харчування у закладах освіти.

По закінчені вебінару організатори відповіли на запитання стосовно організації шкільного харчування.