У відділі освіти, культури, туризму, молоді та спорту Козинської ТГ проведено нараду щодо попередження спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь

 

10.03.2021 у відділі освіти, культури, туризму, молоді та спорту Козинської ТГ спеціалістами Радивилівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області (начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Парасюк Л.В. та начальником відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Лукашик О.І.) проведено нараду щодо дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів, щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та  створення безпечних умов навчання, виховання, медичного обслуговування, організації харчування а також попередження спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Проведено навчання згідно наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17.11.2020 №2347 «Про затвердження Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти».

Ознайомлено освітян з вимогами наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 №2532 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти».

Також розглянуто основні аспекти впровадження вимог наказу Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 №2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти» щодо

У нараді взяли участь директори  закладів загальної середньої освіти  та закладів дошкільної освіти.