Проведено семінар-нараду при участі переможця тендерних закупівель та кухарів шкіл Зарічненського району

 

03.03.2021 Спеціалісти Зарічненського  управління ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області провели семінар-нараду з керівниками Володимерецького комбінату громадського харчування ( переможця тендерних закупівель з організації харчування у загальноосвітніх навчальних закладах Зарічненського району) та кухарями  загальноосвітніх навчальних закладів Зарічненської селищної та Локницької сільської ради.

Начальником Зарічненського управління Полховським Юрієм Михайловичем вказано про необхідність впровадження та дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та про відповідальність що покладається на керівників з організації харчування.     Звернуто увагу на важливість дотримання  вимог при транспортуванні харчових продуктів та наявність супровідних документів, що підтверджують їх якість та безпеку.

Фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Зарічненського районного управління Держпродспоживслужби Ковтунович Олександр Іванович довів до присутніх вимоги введеного в дію Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти з питань що стосуються організації харчування учнів.

Присутніх на нараді ознайомлено з Наказом №2532 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти» та Постановою Головного  державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти  на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVІD-19)».

В ході наради неодноразово наголошувалось на необхідності дотримання технологічного процесу приготування страв з метою недопущення виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих колективах.