ПРОВЕДЕНО ОНЛАЙН-НАРАДУ ЩОДО ДОТРИМАННЯ ПРАВ НА СОРТИ РОСЛИН

 

17 лютого 2021 року проведено онлайн-нараду щодо дотримання прав на сорти рослин як об’єктів інтелектуальної власності, ліцензійних договорів та патентного права. В нараді, крім відділу нагляду в насінництві та розсадництві, також взяли участь начальник та спеціалісти управління фітосанітарної безпеки, директор ДУ «Рівненська обласна фітосанітарна лабораторія», представники наукових установ (зокрема, Інституту сільського господарства Західного Полісся НААНУ, Сарненської дослідної станції ІВПіМ НААНУ) та інші суб’єкти господарювання, що планують вирощувати насіння та садивний матеріал для реалізації в 2021 році.

На нараді розглядалися питання дотримання законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин щодо яких здійснюється виробництво, використання, зберігання, реалізація та розмноження сортів рослин. Особлива увага приділялася особливостям заключення та виконання умов ліцензійних договорів на використання сорту рослин. Суб’єктам, що планують здійснювати імпорт насіння та садивного матеріалу роз’яснено особливості ввезення сортів, що не включені до Реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.

Роз’яснено особливості розміщення насіннєвих посівів перехреснозапильних культур і необхідності укладання угод про невисівання та знищення падалиці.

Детальніше – на інформаційних схемах.