До уваги власників тварин

 

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 18 вересня 2020 року набрав чинність наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03 липня 2020 року № 1266 «Про затвердження Змін до Порядку ідентифікації та реєстрації овець і кіз», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 04 вересня 2020 року за № 853/35136

Звертаємо Вашу увагу, що згідно зі Змінами до Порядку затверджено нову форму бирки вушної для ідентифікації овець і кіз та замкового механізму бирки, матеріал і механізм виготовлення якого повинні забезпечити неможливість роз’єднання частин, що виключає їх повторне використання.

Слід також зазначити, що усі тварини, що утримуються в господарстві, повинні ідентифікуватися биркою згідно зі зразком бирки вушної для ідентифікації овець і кіз.

З 18 вересня проводиться ідентифікація овець і кіз бирками нового зразка на одне вухо тварини.

За наявності бирок старого зразка ідентифікація овець і кіз проводиться бирками старого зразка на обидва вуха тварини до повного їх використання.

З повним текстом Змін до Порядку можна ознайомитися на сайті Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» в розділі «Законодавство».